Zinkfosfateren

Zinkfosfateren is een dijk van een voorbehandeling voor staal. Ontstaan, en nog steeds massaal toegepast, in de automobielindustrie. Dit systeem is nog altijd het beste voorbehandelingssysteem voor staal.

Wat is zinkfosfateren?
Bij zinkfosfateren brengen wij een conversielaag aan op het product. Deze conversielaag zorgt ervoor dat de hechting van een aan te brengen laksysteem en de corrosieweerstand enorm verbetert. Deze (voor)behandeling kan ook worden toegepast als stand-alonebehandeling, waarbij de aangebrachte zinkfosfaatlaag de corrosieweerstand van uw product aanzienlijk verbetert.

Keuze
We maken gebruik van een calcium versneld zinkfosfaatsysteem, waarmee beduidend betere resultaten behaald kunnen worden op het gebeid van hechting en corrosieweerstand dan het veel toegepaste ijzerfosfaat. De aangebrachte zinkfosfaatlaag kan naar gelang de toepassing qua laagdikte ingesteld worden. Dikkere lagen voor stand-alonesystemen en normale lagen voor producten die na de voorbehandeling door Veco dan wel door u worden voorzien van een laklaag.

Installaties
De behandeling vindt plaats in een grote dompelreeks. Uw producten worden in korven geladen en gaan door de dertien fasen van de dompelreeks. De processtappen bestaan achtereenvolgens uit: ontvetten, spoelen, beitsen, spoelen (2x), demi-spoelen, zinkfosfateren, spoelen, demi-spoelen en drogen.