Poedercoaten

Poedercoaten mag met recht een duurzaam systeem genoemd worden. Naast het feit dat deze coating uw product voor zeer lange tijd beschermd tegen corrosie is het één van de minst milieubelastende coatingsystemen in de markt.

Wat is poedercoaten?
De grondstof voor poedercoating is in beginsel poedervormig. Door de poedercoating met lucht te vermengen kan het in een wolk naar het product worden gespoten. Door deze wolk elektrostatisch te laden en de te spuiten producten goed te aarden, kan een gelijkmatige laagdikte aangebracht worden.

Door het product daarna te verwarmen in een moffeloven, geleert de poedercoating en wordt een gladde laag verkregen. Deze poedercoatlaag heeft vrijwel direct de gewenste eigenschappen op mechanisch, corrosiebeschermend en esthetisch vlak. Hierdoor is het gecoate onderdeel direct na het aanbrengen van de poedercoatlaag verder te verwerken.

24-uursservice
Het poedercoatproces is uitermate geschikt om snel te kunnen leveren. Iets waar u als klant van kunt profiteren. Met de 24-uursservice van Veco is uw product binnen 24 uur gereed. Neem voor meer informatie contact op via 24uur@vecolakspuiterij.nl of bel met 0497-57 26 89.

Keuze
Afhankelijk van uw eisen en wensen, of die van uw klant, kunnen wij diverse typen poedercoatings toepassen. Onderstaande poedercoatings passen wij regelmatig toe:

  • Epoxy (voor binnen of als primerlaag in een tweelaagssysteem).
  • Epoxypolyester (hybride vorm, voor binnen).
  • Polyester (voor buiten toepassingen).
  • Poly-urethaan (als toplaag voor anti-graffititoepassingen).

De polyesters zijn in verschillende kwaliteiten leverbaar: standaard, super durable of hyper durable. Het effect dat aan een poedercoating kan worden meegegeven, is nagenoeg onbeperkt; diverse fijn en grof structuren, metallics, en zelfs hamerslag zijn goed realiseerbaar.